herbal-tea-benefits

Jak využít výhody bylinných čajů

Bylinné čaje jsou jedním z nejvíce pitých nápojů na světě s 400 miliardami šálků ročně! Chcete znát výhody bylinných čajů a nejlepší způsob, jak připravit speciální tisane? Takže … Přečtěte si článek níže!

Výhody bylinných čajů.

Kromě toho, že jsou příjemné, mohou dát organismu pomocnou ruku a mohou být odpovědí na vaše malé každodenní neduhy. Kromě rostlin, které mají léčivé vlastnosti, se bylinné čaje skládají z 90% vody, takže jsou platnou pomocí pro ty, kdo dodržují dietu. Neobsahují kofein, takže je lze pít po celý den a často jsou skvělým spojencem pro ty, kteří nemohou pít doporučené 2 litry vody denně.

Pití bylinných čajů je nejjednodušší způsob, jak si užít výhod rostlin. Můžete je konzumovat pro potěšení z toho, že je pijete, jako formu relaxace, ale také při posezení s přáteli nebo se svým manželem, než půjdete spát.

Umění výroby vynikajícího receptu na bylinný čaj.

Příprava bylinného čaje není složitá a je dostupná pro každého, ale příprava vynikajícího receptu bylinného čaje je umění! Nejdůležitější věcí je vědět, jak používat správné ingredience a nástroje.

Potřebujete varnou konvici, konvici na čaj, sítko nebo infuzor a šálek! Nikdy nepoužívejte kov k přípravě bylinného čaje! Voda z vodovodu je v pořádku, pokud neobsahuje příliš mnoho vápence. Pokud dáváte přednost minerální vodě, zvolte minerální vodu s neutrálním pH (kolem 7%).

Bylinkový čaj nepřipravujte příliš dopředu a vylijte jej, pokud jste ho nekonzumovali do 24 hodin, pokud není v receptu uvedeno, že jej můžete uchovat déle.

Respektujte jak dávku, dobu infuze, tak i dobu přípravy, kterou najdete na obalu. Pokud se doba infuze pohybuje v rozmezí 3 až 10 minut, začněte s 3 minutami a pokud se příchuť nezdá být příliš silná, prodlužte dobu infuze. Nezapomeňte: nikdy nezvyšujte dávky a myslete na vyšší účinnost rostliny, nezapomeňte, že rostliny jsou také drogy!

Supermarket nebo bylinkářství?

Kvalita zakoupeného produktu má zásadní význam. Co si myslíte o čajových sáčcích, které najdete v supermarketu? Pokud nemáte čas jít za bylinkářem, pak je sáček zeleného čaje v pořádku. Pokud můžete, pořiďte ho ale jen z obchodu se zdravou výživou. Je zřejmé, že jít do bylinkářství a koupit rostlinu ve velkém je mnohem lepší, protože tímto způsobem můžete připravovat skutečně přírodní bylinné čaje.

Ochrana rostlin

Suché rostliny chraňte před světlem a teplem. Nejlepší způsob, jak využít výhod bylinných čajů, je koupit je ve velkém a nechat je v původním balení. Když tedy přijedete domů, uschovejte je ve vzduchotěsné krabici, například ve skleněné nádobě. Pamatujte: po nějaké době rostliny ztratí aktivní látky a zejména jejich aroma a vůni, takže pokud se rozhodnete znovu pít bylinný čaj, zkuste si vzpomenout, zda zelený čaj, který máte ve spíži, je starší 2 let, a pokud odpověď zní ano, vyhoďte ho a vraťte se do bylinkářství!

S cukrem nebo bez?!

Chcete další radu, jak co nejlépe využít bylinných čajů? Je zbytečné pít 2 šálky zeleného čaje denně na ztrátu tuků, pokud do každého šálku vložíte 2 lžíce cukru! Pokud vám kyselá chuť rostliny vadí, můžete použít lžíci medu, která je rozhodně méně kalorická než cukr a je přírodním sladidlem, které je ideální pro bylinné čaje. Má také uklidňující vlastnosti a díky svým aktivním složkám zklidňuje pálení žáhy. Pokud zjistíte, že bylinný čaj je příliš kyselý a nemůžete ho pít, zvyšte množství vody a udržujte stejné množství rostlin.

Podmínky použití a poradenství.

Pokud trpíte chronickou infekcí nebo užíváte léky, je názor vašeho lékaře velmi důležitý. Zeptejte se ho, zda tyto rostliny mohou ovlivňovat léky, které užíváte.

Pokud jste těhotná, buďte velmi opatrná, protože některé rostliny by mohly být pro plod škodlivé.