obesity-disease-prolon

Obezita: půst napodobující dieta umožňuje snížení rizik!

Obezita se stává hlavním sociálním problémem. Světová zdravotnická organizace (WHO) uznává, že obezita je jedním z největších problémů veřejného zdraví 21. století.

Od roku 1975 do současnosti statistické a epidemiologické údaje ukazují, že tento jev je stále častější, a to i mezi teenagery.

Alarmující skutečnost, která má za následek touhu po společné akci: vyrovnat se s růstem obezity zvyšováním povědomí.

Ačkoli genetika může mít vliv, hlavní příčinou obezity je nesprávný životní styl a nedostatečná strava.

Skutečností je, že se v průběhu let koncept správné potravinové kultury ztratil. Zejména u mladých lidí, pravděpodobně kvůli nedostatku adekvátních informací (které by měly pocházet i ze soukromého sektoru), ale také kvůli stravovacím zvyklostem navrženým moderní společností, je trend „špatného stravování“ stále více rozšířen.

Jaká jsou rizika spojená s obezitou?

Obezita je nemoc, která může vést k závažným onemocněním, jako jsou:

  • Cukrovka
  • Kostní a kloubní problémy
  • Hypertenze a kardiovaskulární problémy
  • Spánková apnoe
  • Dýchací problémy
  • Rakovina, včetně rakoviny tlustého střeva, jícnu, endometria, ledvin, pankreatu a štítné žlázy
  • Metabolický syndrom

 

Základní úlohy dietních strategií:

Itálie je v popředí prevence tím, že navrhuje vyváženou stravu se středomořskou stravou.

Výživa je jedním z faktorů, které nejvíce ovlivňují naše zdraví, uvádí profesor Valter Longo, italský vědec, který soustředil své studie a výzkum na tuto oblast.

Podle Longa je jídlo nejlepším spojencem pro delší a zdravější život. Mnoho z jeho vědeckých projektů se zaměřuje na nalezení terapie nemocí ovlivňujících lidské životy, včetně obezity.

Longo vytvořil jídelní program, který kromě osvojení zdravých stravovacích návyků také snížil riziko různých nemocí, které ovlivňují naše tělo.

Jak bojovat s obezitou

Výsledkem 20 let výzkumu jsou programy ProLon® Fasting Diet a Diet of Longevity.

První je kontrolované a bezpečné pětidenní kalorické omezení, kde spotřeba a cyklická aplikace u pacientů trpících patologiemi, které musí být stanoveny lékařem, mají regenerační a regenerační účinky na tělo.

Druhý by mohl být popsán jako udržovací strava vhodná jako způsob života, která se zaměřuje na zeleninu, dobré tuky, obiloviny a ryby.

„Nemusíte chodit daleko, abyste se potkali s lidmi trpícími obezitou, cukrovkou a srdečními chorobami. Pomáhal jsem obéznímu člověku, který se po dobu 15 let zkoušel všechno, aby zhubnul svých 111 kg. Vzhledem k jeho riziku rozvoje cukrovky jsem mu nabídl čtyři po sobě jdoucí cykly půst napodobující diety po třech týdnech pod přísným dohledem svého lékaře a mě. Tato strategie fungovala. Ztratil 14 kg, včetně velkého množství břišního tuku, na oplátku získal energii a pohodu. O rok později si nejenže udržuje svou váhu, ale i nadále hubne a říká, že tato dieta ho vedla ke změně způsobu, jakým jí „- z knihy Dieta dlouhověkosti.

Změna stravovacích návyků je však jen první krok!

Sedavý způsob života je dalším důležitým faktorem, který ovlivňuje rizika spojená s obezitou. Přiměřená fyzická aktivita představuje při správné stravě jeden z nástrojů prevence a / nebo léčby mnoha patologií.

Na co tedy čekáme? Změňme naše návyky, abychom zvládli to, co lze ve všech ohledech považovat za nemoc!

Article written by: Francesca Florenzo

Try now ProLon®